Новини

Маразм. Суд заборонив депутату «Батьківщини» Бондарєву виконувати свої обов’язки
  Все, як завжди: влада займається дріблінгом, хаотично сіпаючись між Москвою і Брюсселем. Янукович же в цей час трасує між двома берегами, намагаючись знайти шляхи, щоб зі всіма все підписати і, в той же час, нічого не робити, тобто і кредити отримати, і питання припинення політичних репресій та звільнення Тимошенко, яке вганяє в ступор, не вирішувати.

Чому вони не збираються вирішувати питання звільнення Тимошенко в будь-якому форматі? Тому що розуміють, що їхня влада тримається лише на страху. На страху, який існує лише в примітивних системах, де все побудовано по принципу харчового ланцюжка: хто сильніший та більший, той і правий. Янукович розуміє, що його влада існує доти, доки існують політичні репресії, доки Тимошенко продовжує знаходитись у в\'язниці.

В той же час, коли до Вільнюського саміту залишається менше тижня, маховик судових маразмів продовжує розкручуватись та шокувати світ своїми невіглаством, цинізмом та неосяжним дебілізмом.

Система, побудована Януковичем і Ко, дійшла до того, що не лише позбавляє депутатів мандатів через свої суди, а й через ті самі замовні суди приймає рішення, які обмежують депутатську діяльність.

Зокрема, декілька днів тому Апеляційний суд Київської області судовою трійкою у складі: Іванової, Сліпченка та Олійника (характерне прізвище для ПР, яке знищує будь-який здоровий глузд в судовій системі) на «прохання» Тетяни Засухи заборонив депутату нашої фракції Костянтину Бондарєву виконувати свої депутатські функції.

Історія гідна пера сатирика. Або трагіка... У 2012 році Костянтин Бондарєв направив депутатське звернення стосовно загибелі людини на цукровому заводі, який належить сумнозвісній Тетяні Засусі.

В зверненні на прохання своїх виборців депутат хотів з\'ясувати: чому не розслідується загибель людини, чому винні в цьому не покарані, чому не виплачується компенсація та заминається справа.

І от, депутат Бондарєв виконав свій депутатський обов\'язок. Надіслав звернення, щоб з\'ясувати обставини загибелі людини і роль Тетяни Засухи у всій цій справі. І що він отримав? Відповідь? Так! Але яку!

Засусі звернення не сподобалось, і вона звернулася до суду.

Суд не збентежило, що написання звернень - це Конституційний обов\'язок депутата. Більше того, суд не збентежила навіть наявність рішення Конституційного суду про те, що в діяльність народних депутатів не має права ніхто втручатись. І... звичайний Апеляційний суд визнав, що діяльність народного депутата порочить честь та гідність Засухи... Та зобов\'язав Бондарєва ВІДКЛИКАТИ своє звернення і сплатити три тисячі гривень моральної компенсації Засусі!

Про який європейський вибір після цього можна говорити? Мабуть не тільки в європейській, але і в жодній азійській країні подібних нонсенсів у рішеннях ще не було. Суд НЕ МОЖЕ підміняти народного депутата і позбавляти його права, на вимогу виборців, звертатись до будь-яких органів за будь-яким роз\'ясненням!.. Це ази парламентаризму.

Але напередодні Вільнюського саміту свій вибір чинна влада вже зробила. І в цьому виборів немає слів: демократія, парламентаризм та права людини.