Новини

Микола Томенко: «Рідна країна» - перший світоглядний портал в Україні

Сьогодні в публічній бібліотеці імені Лесі Українки відбулася презентація нового світоглядного порталу «Рідна країна».
 
Новий портал представив автор ідеї, громадський і політичний діяч, заступник Голови Верховної Ради, член фракції «БЮТ-Батьківщина» Микола Томенко.
 
За словами, Томенка, «Рідна країна» – це перший в Україні окремий культурологічний портал, який об’єднує різноманітні напрямки гуманітарної сфери.
 
Він задумувався як своєрідний Інтернет-посібник для людей, що допоможе їм відкрити Україну та вийти за межі формальних знань про неї.
 
«Саме тому його варто позиціонувати не лише як культурологічний, а більше як світоглядний портал. Працюючи над ним, ми намагаємося максимально показати історичну унікальність, природну красу, культурну неповторність та світоглядну своєрідність країни, в якій живемо», - зазначив він.
 
Говорячи про структуру порталу, Микола Томенко відзначив, що змістовне наповнення «Рідної країни» вирізняється двома головними рисами: лише позитивні та інформативні матеріали і відсутність будь-якої партійної і політичної дискусії.
 
Портал має п’ять розділів, які представляють Україну «громадянську», «здорову», «культурну», «освічену» та «туристичну».
 
До створення порталу було залучено найкращих фахівців, відомих особистостей, знакових людей, які знають проблеми гуманітарної сфери та які зробили вагомий внесок в просування і популяризацію іміджу України. На порталі вони виступають у ролі експертів відповідних розділів.
 
Окрім того, однією з особливостей порталу є можливість (попередньо зареєструвавшись) самостійно наповнювати його розділи для постійного поповнення «інформаційної скарбниці» української культури. «Це ідеологія порталу – він відкритий. Тобто будь-хто може зареєструватися і дати інформацію про свій проект, про себе, про те, що він зробив чи планує зробити для України», - підкреслив М.Томенко.
 
Розповідаючи історію виникнення ідеї створення такого Інтернет-ресурсу, Микола Томенко сказав, що його Фонд «Рідна країна» вже не перший рік втілює в життя різного роду освітні, туристичні та просвітницькі проекти, які користуються широкою підтримкою в областях.
 
«Так, презентуючи свою роботу у бібліотеках, школах, вузах країни, ми почули пропозиції про те, що всі наші проекти варто було б перекласти на мову Інтернету», - сказав він, пояснивши, що на сайті можна буде не лише прочитати про аудіо- та відео проекти Фонду, а й почути «живі голоси» письменників (В.Симоненка, В.Стуса, М.Рильського, О.Гончара тощо); знайти для дітей мелодійні українські колискові, цікаві казки та пісеньки; переглянути унікальні відеозаписи, наприклад виступ Олександра Довженка на з’їзді у 1943 році тощо.
 
«Сьогодні ми презентували перший в Україні, свого роду міжгалузевий, а не вузькокультурологічний світоглядний ціннісний проект, оскільки ми починаємо від суспільних уявлень якою повинна бути Україна, якою повинні бути ключові цінності України і завершуємо здоровим способом життя, екологічними проблемами», - розповів ініціатор ідеї.
 
«Тут немає побутової політики, немає партійно-політичної дискусії, тут лише ціннісні речі і дискусія стратегічного характеру. Тобто освіта, охорона здоров’я та життя, туризм, культура, спорт, – все те, що робить образ нашої країни красивим позитивним та оптимістичним», - додав М.Томенко.
 
Підсумовуючи, Микола Томенко висловив сподівання, що ближчим часом «Рідна країна» стане «порталом країни, яку ми не знаємо, країни з унікальними надбанням історії, традиції, культури і з тими проектами, які робляться, але в силу відсутності комунікацій про них ніхто не знає». «Я сподіваюся, що за кілька років це буде те місце, де люди зможуть дізнатися все найкраще про Україну», - наголосив він.

Апеляційний суд Києва залишив Макаренка під вартою

Апеляційний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання щодо відміни рішення Печерського райсуду від 6 жовтня про продовження терміну затримання екс-голови Державної митної служби Анатолія Макаренка до 23 жовтня.
 
У клопотанні було відмовлено, незважаючи на те, що захист надав апеляційному суду довідку про погіршення стану здоров’я Макаренка, а також про погіршення стану здоров’я його матері, єдиним утримувачем якої він є.
 
Адвокати Анатолія Макаренка, звертаючись до суду з проханням про відміну рішення Печерського суду, звернули увагу на те, що Макаренко під час розгляду справи не здійснював жодних вчинків, які перешкоджають слідству.
 
Зокрема, адат Юрій Сухов заявив, що рішення Печерського райсуду є знущанням над Макаренком, є цинічним, оскільки термін затримання продовжено до дня народження Макаренка – 23 жовтня.
 
За його словами, в самому рішення суду і в матеріалах справи відсутні докази, що Макаренко, будучи на свободі, може перешкоджати встановленню істини у справі.
 
Апеляційний суд також відмовився задовольнити клопотання захисту про зміну запобіжного заходу на звільнення на поруки більше 50 народних депутатів.
 
Сам Макаренко підтвердив у ході судового засідання про погіршення стану свого здоров’я і повідомив, що тричі звертався за швидкою допомогою через гіпертонічний криз.
 
Екс-голова Держмитслужби заявив, що відмова в апеляціях свідчить про відкритий психологічний та фізичний тиск на нього з метою невстановлення істини у справі.
 
«Спостерігаючи за ходом слідства майже 4 місяці, я не маю жодних ілюзій щодо можливих варіантів і результатів розгляду цієї справи. Але я прошу надати мені можливість захищати свою честь, гідність, репутацію та істину не з положення цієї клітки або з амбулаторного положення слідчого ізолятору, а як людині, яка 30 років носить погони і служить державі», - наголосив він.
 
Він також заявив, що у разі зміни запобіжного заходу гарантує суду свою бездоганну процесуальну поведінку.
 
Як відомо, сьогодні Апеляційний суд Києва також відмовив у задоволенні клопотання щодо законності затримання Анатолія Макаренка.

Співчуття Юлії Тимошенко з приводу трагедії у Марганці

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко висловила співчуття рідним та близьким загиблих у трагедії в місті Марганець.
 
«Важко усвідомити, яке невимовне горе сьогодні прийшло у ваші домівки. Неможливо прийняти те, коли у результаті фатального випадку ми втрачаємо близьких нам людей», - зазначила Юлія Тимошенко.
 
«Немає більшої цінності ніж людське життя, немає більшого горя - ніж втрата рідних та близьких. Я разом з вами схиляю голову у скорботі і розділяю ваше горе та смуток», - сказала вона.

Міський голова Олександрії натякає, що протестне наметове містечко «ВО «Батьківщини» можуть підпалити
На знак протесту проти свавілля територіальної виборчої комісії міста Олександрії Кіровоградської області, яка, попри судові рішення, відмовляється реєструвати кандидатів від політичної партії «ВО «Батьківщина» олександрійські активісти оголосили голодування та розбили під стінами ТВК протестне наметове містечко. Міській владі, яка віддає симпатії Партії регіонів, такий розвиток подій не сподобався, оскільки ТВК знаходиться у приміщенні міськвиконкому,. Міський голова Олександрії повідомив кандидата на посаду міського голови від «Батьківщини», що до нього дійшли чутки, буцімто палатки «ВО «Батьківщини» збираються підпалити, а тому він радить згорнути акцію на цьому майданчику, мовляв, ненормальних вистачає. Міська партійна організація «ВО «Батьківщина» звернулася до управління внутрішніх справ із повідомленням про існуючу загрозу життю протестувальників. Прес-служба Кіровоградської обласної організації партії «ВО «Батьківщина»  

Рівненська «Батьківщина» за здоровий спосіб життя
Рівненська обласна партійна організація «ВО «Батьківщина» та народний депутат України Юрій Прокопчук підтримали проведення у Рівному міжнародної просвітницької акції «Збережи життя!», яка була направлена популяризацію здорового способу життя та на боротьбу з ВІЛ-СНІДом. Народний депутат посприяв проведенню заключної частини акції - концерту гурту «Бумбокс» та 4-ому щорічному фестивалі електронної музики «Атмосфера».На сцені виступали найвідоміші танцювальні гурти Рівного. «Мені завжди були до вподоби такі проекти, оскільки вони виховують молодь, загартовують здорову націю.  Тому ми відразу вирішили допомогти цьому проекту та надати спонсорську підтримку, зазначив Юрій Прокопчук. Головний організатор проекту Роман Яворський повідомив, що за зібрані кошти наступного року у Рівному буде відкрито Першу соціальну школу дитячого плавання.

Вінницька міська «Батьківщина» привітала пенсіонерів Поділля
У Міжнародний день людей похилого віку, в актовій залі Староміської районної державної адміністрації прийшли привітати пенсіонерів з урочистостями представники Староміської районної ради від БЮТ, також завітали на свято і представники міської партійної організації «ВО «Батьківщина». Звертаючись до присутніх з урочистою промовою, кандидат у депутат до міської ради Іван Бабій зазначив, що такі зібрання – це не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства, а й привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь. Вітаючи пенсіонерів зі святом, представники міської «Батьківщини» презентували кожному з присутніх подарунки та прийняли участь у святковому концерті.

Заслужений журналіст України представлятиме «Батьківщину» у Жмеринському районі Вінниччини
Богдан Білейчук - кандидат в депутати до Жмеринської районної ради від "ВО "Батьківщина".  У 1992 році Богдан Білейчук ініціював проведення Першого Міжнародного конкурсу молодих виконавців сучасної української естрадної пісні імені Володимира Івасюка, був першим директором конкурсу. Як заслужений журналіст України зробив багато у видавничій галузі, ставши засновником і головним редактором міжнародних загальнополітичних журналів «Губернатор» та «Мер», «Євро-2012». «Вважаю, що зараз усім нам вкрай необхідне духовне єднання, - стверджує Богдан Михайлович. – Наша культура, наша мова – це наша душа. І я вважаю, що ми багато робили і робимо для того, щоб зберегти нашу самобутність, щоб зберегти нашу Батьківщину». Богдан Білейчук також має управлінський досвід, є помічником-консультантом діючого депутата від БЮТ на громадських засадах, є Почесним представником туризму України, нагороджений почесним знаком МНС України «За заслуги», нагрудним знаком «Знак пошани» - відзнакою Київського міського голови.

Кандидат у депутати до Чернівецької облради звернувся з позовом до окружного адміністративного суду
Депутат Чернівецької обласної ради, кандидат у депутати до обласної ради Ігор Жижиян, який зареєстрований кандидатом в одномандатному виборчому окрузі №9, звернувся з адміністративним позовом до окружного адміністративного суду. Обласна виборча комісія своєю постановою здійснила заміни у виборчому окрузі №9 села Сучевени на село Тарашани, а в окрузі №11 – села Тарашани на село Сучевени. Суд зазначив, що згідно з ч.5 ст. 17 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради АРК Крим, місцевих рад, сільських, селищних, міських голів» передбачено, що одномандатні мажоритарні виборчі округи на виборах депутатів обласних рад утворюються не пізніш як за 32 дні до дня виборів. Згідно з Календарним планом ЦВК основних організаційних заходів з підготовки та проведення цих виборів, утворення округів завершилося 28 вересня 2010 року. Тож постанова Чернівецької  обласної виборчої комісії  про зазначені заміни, датована 02 жовтня, прийнята з порушеннями чинного законодавства. Позивач та представник позивача позовні вимоги в суді підтримали повністю, представник відповідача позов визнав. Суд постановив визнати постанову обласної виборчої комісії про зазначені заміни неправомірною та скасувати її .

Юлія Тимошенко: Парламентські вибори стануть переломним моментом в житті України

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що наступні вибори до Верховної Ради стануть переломними у життєдіяльності країни. "Наступні парламентські вибори, я переконана в цьому, можуть стати переломним моментом", - сказала Юлія Тимошенко у понеділок ввечері в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє її персональний сайт. Лідер "Батьківщини" переконана, що саме зараз суспільство разом з опозиційними партіями має розробити пакет ключових законопроектів, які забезпечать сталий розвиток країни. "Перше і головне, що потрібно зробити – нам потрібно повністю усвідомлено перейти до розробки пакету ключових життєутворюючих для країни законопроектів, починаючи з Конституції зараз, за два роки, включаючи громадянське суспільство, всі партії і рухи громадян. Сьогодні я буду робити все, щоб цей процес розпочався", - підкреслила вона. "Не треба сьогодні когось переконувати, що країні важко. Не треба навіть владу цю критикувати. Я вважаю, що сьогодні потрібно побачити, де шлях, як виходити з цього глухого куту. І я вважаю, що у нас є чіткий алгоритм кроків, як нам зробити все не так, як є сьогодні", - зазначила Юлія Тимошенко.