Новини

На Волині влаштували полювання на голів виборчкомів від «Батьківщини»
Всупереч чинному законодавству, під тиском Рожищенського голови райдержадміністрації Сергія Горбача, члени районної виборчої комісії ініціювали звільнення з посади голови комісії Галини Стасюк, яка делегована на роботу у виборчком районною організацією «ВО «Батьківщина».   За словами Галини Стасюк, тиск зі сторони голови райдержадміністрації розпочався на неї з перших днів роботи комісії. Голова райдержадміністрації Сергій Горбач цікавився у неї, як розподілятимуться керівні посади на рівні дільничних комісій. Їй навіть було запропоновано «конверт» і список прізвищ, які мають бути затверджені на посади голів сільських комісій. Після того, як голова виборчкому відмовилася від пропозицій керівника виконавчої влади, у райдержадміністрації розробили сценарій, як усунити її від контролю за виборчим процесом. Адже Галина Стасюк має чималий досвід роботи у виборчих комісіях: шість разів очолювати дільничні, міську, а тепер районну виборчі комісії. «Сценарій цього засідання було розроблено рейд-технологами Партії регіонів під диктовку та під прикриттям голови місцевої держадміністрації», – заявив голова обласної організації «ВО «Батьківщина» Анатолій Грицюк. Голова Волинської обласної організації «ВО «Батьківщина» заявив про неприпустимість вчинення подібних дій та просить Центральну виборчу комісію України урахувати інформацію викладену у цьому зверненні при прийнятті рішень щодо звільнення голови Рожищенської районної виборчої комісії Галини Стасюк. Також обласна організація «ВО «Батьківщина» звернулася із відкритою заявою до Генерального прокурора України Олександра Медведька, прокурора Волинської області Андрія Гіля та прокурора Рожищенського району О. Шамринського з вимогою вирішити питання про порушення кримінальної справи проти членів Рожищенської територіальної виборчої комісії, які порушили чинне законодавство, а також проти голови Рожищенської районної державної адміністрації Сергія Горбача, який грубо перевищив свої повноваження і втручається у виборчий процес.

Одного з голодувальників під ЦВК забрала "швидка"

Сьогодні було госпіталізовано одного з активістів партії «Батьківщина», які вже 9-й день голодують під ЦВК проти фальсифікацій на виборах та вимагають зареєструвати легітимні списки кандидатів у депутати від опозиційної партії.
 
Про це повідомив комендант наметового містечка, голова Київської обласної організації партії «Батьківщина» Костянтин Бондарєв.
 
За його словами, сьогодні зранку одна з учасниць акції відчула слабкість, пришвидшене серцебиття, біль у попереку в області нирок та повне знесилення.
 
Була викликана «швидка», яка оглянула жінку та наполягла на терміновій госпіталізації. За попереднім діагнозом лікарів, у неї порушення загального стану, запаморочення та ознаки гіпоксії. Більш точний діагноз буде поставлений у лікарні.
 
Костянтин Бондарєв звернувся до активістів із закликом припинити голодування у зв’язку з погіршенням стану їхнього здоров’я.
 
Він зазначив, що незважаючи на його заклик, голодувальники продовжують акцію. У зв’язку з цим він має намір звернутися до лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко з пропозицією повторно закликати учасників припинити голодування.
 
Бондарєв заявив, що сьогодні вже 9-й день акції під ЦВК, і тому «можливості людського організму не такі безмежні, як безвідповідальність влади».
 
Він висловив обурення тим, що влада поставила свої злочинні наміри вище, ніж життя людини.

«Швидка» забрала одну з голодуючих активістів Тимошенко
Карета “Швидкої допомоги” госпіталізувала одну з учасниць голодування під Центральною виборчою комісією прихильницю партії “Батьківщина”.

Про це УНІАН повідомила прес-секретар Київської обласної партійної організації Наталя РЯБА.

Зокрема, за її словами, було госпіталізовано члена бюро районної Києво-Святошинської партійної організації Тамару БІГУН. “У неї нудота, фізична слабкість, посилення серцебиття, біль в області попереку та біль у нирках, а також з роту запах ацетону”, - сказала прес-секретаря Київської “Батьківщини”. Н.РЯБА розповіла, що близько 13.00 була викликана “швидка допомога” та учасниця голодування після обстеження була госпіталізована. При цьому вона наголосила, що інші учасники акції також перебувають не в кращому фізичному стані, тому після обстеження лікарів буде вирішено, чи підлягають вони госпіталізації.

Як повідомляв УНІАН, активісти Київської обласної партійної організації \"Батьківщина\" 5 жовтня розпочали голодування біля ЦВК на знак протесту проти фальсифікації місцевих виборів у зв’язку з реєстрацією тервиборчкомами списків кандидатів в депутати від псевдоосередку, організованого виключеним за лав партії Володимиром МАЙБОЖЕНКОМ.

11 жовтня лідер \"Батьківщини\" Юлія ТИМОШЕНКО зустрілася з голодуючими активістами та закликала їх зупинити голодування. Однак вони відмовилися це зробити.

11 жовтня учасники акції ухвалили Маніфест захисників демократії в Україні, в якому закликали міжнародну спільноту до солідарності з українським народом на захист демократії в Україні.

Маніфест захисників демократії в Україні підписали учасники голодування: Володимир ПОДРЕЗОВ - керівник фракції «БЮТ-Батьківщина» в Київській облраді; Анатолій КРИВОНОС - голова Броварської міської партійної організації «ВО «Батьківщина»; Олена БЕБЕШКО - заступник голови районної Києво–Святошинської партійної організації; Тамара БІГУН - член бюро районної Києво-Святошинської партійної організації; Сергій ШУЛЬГА - член Бориспільської районної організації партії «Батьківщина»; Віктор ПРОШКІН - голова Бориспільської районної партійної організації.

Львівська «Батьківщина» має незаперечні докази фальшування членами ТВК реєстрації нелегітимних списків кандидатів в облраду

Львівська «Батьківщина» має незаперечні докази фальшування членами ТВК реєстрації нелегітимних списків кандидатів у Львівську обласну раду за підписом члена парламентської коаліції з Партією регіонів І.Деньковича.
 
Ці докази будуть наведені сьогодні, 13 жовтня, у Львівському окружному адміністративному суді (вул. Чоловського 2), де о 15.00 год. відбудеться засідання у справі за позовом Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» до Львівської обласної ТВК.
 
У позові «Батьківщина» просить скасувати постанови ТВК про відмову в реєстрації списків кандидатів у депутати Львівської обласної ради за підписами лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко та голови ЛОПО ВО «Батьківщина» Романа Ілика.
 
Окрім того, позивач просить визнати нечинними постанови ТВК про реєстрацію кандидатів до Львівської обласної ради за підписом І.Деньковича.