Новини

Канцлер Оксфордського Університету привітав учасників з’їзду Партії «Батьківщина»

Канцлер Оксфордського Університету Кріс Паттен привітав учасників Х з’їзду партії «Батьківщина», що проходить сьогодні в Києві.
 
«Я хотів би привітати Вас та Вашу партію з проведенням з’їзду у цей важкий для України час. Боротьба за незалежність та демократію в Україні була довгою, вона надихнула багатьох у Великій Британії та по всій Європі», - наголосив він.
 
«І поки вона триває, я впевнений, що і Юлія, і всі Ви продовжуватиме йти європейським шляхом, шляхом, який означає верховенство права та національну незалежність. Я хотів би висловити мою підтримку та захоплення Вашою боротьбою за кращу, європейську Україну», - йдеться у привітанні Кріса Паттена.
 
Кріс Паттен - канцлер Оксфордського Університету, член британської Палати Лордів, колишній Єврокомісар із зовнішніх зв’язків, колишній Голова Консервативної партії Великої Британії.

Турчинов: Ми повинні сформувати дієвий кадровий резерв

Для того, щоб впевнено рухатися вперед, необхідно об’єктивно визнавати та виправляти свої помилки.
 
Про це заявив Перший заступник Голови партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Олександр Турчинов, виступаючи на Х з’їзді партії.
 
На його думку, однією з головних помилок та прорахунків була слабка кадрова політика, наявність на багатьох партійних та державних посадах, а також у депутатському корпусі, випадкових, слабких, а в деяких випадках і негідних людей. Тому, за його словами, одним з головних завдань партії є не лише очищення її лав, а й формування надійного та дієвого кадрового резерву.
 
«Партія готова перейти до побудови єдиної прозорої системи формування кадрового резерву», - наголосив він.
 
Олександр Турчинов проанонсував Положення про кадровий резерв партії, яке після обговорення в регіональних партійних організаціях буду затверджено Політрадою партії.
 
Турчинов наголосив, що повинна бути чітка оцінка кожного члена партії.
 
«На заміну суб’єктивній оцінці повинна прийти оцінка, основана на результатах роботи, досвіді та професіоналізмі кожного, починаючи від агітатора і закінчуючи керівником парторганізації», - сказав він.
 
«Нам протистоять антиукраїнські та антидержавні сили, і від того, наскільки ефективно буде працювати наша партія, наскільки якісним буде її кадрове наповнення, залежить майбутнє демократії в Україні, а власне, і майбутнє держави в цілому», - резюмував він.

Юлія Тимошенко привітала відомого мовознавця Олександра Пономаріва з ювілеєм

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко привітала відомого українського вченого-мовознавця, перекладача, публіциста, доктора філологічних наук, професора Олександра Пономаріва з 75-річним ювілеєм. "Країна знає Вас як глибокого знавця української мови, щирого патріота України, людину, безмежно віддану справі. Ви прищепили багатьом людям почуття любові та шанобливого ставлення до Слова. Навчили не лише любити, але й відчувати та берегти мову", - йдеться у привітанні Юлії Тимошенко, повідомляє її персональний сайт. Лідер партії "Батьківщина" переконана, що підручник "Стилістика сучасної української мови", автором якого є Олександр Пономарів, є настільною книгою для багатьох поколінь вітчизняних журналістів. "Досягнення як мовознавця є справді неоціненними для української культури. Адже чистота нашої мови — це чистота душі нашого народу. Як лідер партії "Батьківщина" обіцяю Вам, що наша політична сила та я особисто зробимо все, щоб українська мова залишилася єдиною державною. Разом з Вами ми допоможемо відродитись та розвиватись нашій рідній мові", - запевнила вона. Юлія Тимошенко побажала Олександру Пономаріву міцного здоров’я та творчої наснаги. "Нехай в ім’я України здійсняться усі Ваші наукові плани та задуми", - зазначила лідер "Батьківщини". Як відомо, головними напрямками досліджень Олександра Пономаріва є історія й культура української мови, її відродження та утвердження як державної. Олександр Пономарів є автором, співавтором або редактором понад 160 наукових праць, зокрема, таких книг, як "Етимологічний словник української мови", "Словник античної міфології", "Сучасна українська мова", "Стилістика сучасної української мови", "Фонеми г та ґ. Словник і коментар", "Культура слова: Мовностилістичні поради", "Новогрецько-український словник".