Новини

Коаліція більшості ухвалила ще кілька антисоціальних законів, - Павловський
Коаліція бiльшості у парламентi продовжує ухвалювати антисоцiальнi закони, якi звужують права малозахищених громадян.

Про це заявив член фракцii БЮТ, мiнiстр працi та соцiальної полiтики опозицiйного уряду Андрiй Павловський.

За його словами, сьогоднi Верховна Рада ухвалила змiни до закону №7019 щодо врегулювання питання одноразової відпустки у зв’язку з усиновленням дитини.

Цей законопроект вiдмiняє норму чинного закону, згiдно з якою особі, яка усиновила дитину, надається вiдпустка 56 календарних днiв, що оплачується за рахунок держбюджету.

За словами Андрія Павловського, згiдно зi змiнами, проголосованими сьогоднi у першому читаннi, таку вiдпустку усиновлювачу пропонується оплачувати за кошти пiдприємства або самостiйно усиновлювачем.

\"Виходить, що людина робить святу справу - всиновлює дитину та ще й сама оплачує свою вiдпустку. Це називається покращення життя вже сьогоднi і посилення соцiального захисту?»,- зазначив А. Павловський.

Окрiм того, народний депутат повiдомив, що парламент також ухвалив у першому читаннi законопроект №6506, який звужує права громадян.

«Згiдно зi змiнами, якщо пенсiонер, який судиться з державою за те, що йому, наприклад, неправильно нарахували пенсiю чи будь-яку iншу соцiальну допомогу, то вiн при цьому сам сплачує мито в повному обсязi, а державнi органи звiльняються вiд сплати», - повідомив народний депутат.

Згiдно з даними ООН в Украiнi 78% вiдсоткiв бiдних і такi законопроекти приймаються спецiально для того, щоб малозахищенi люди не судилися з державою, не подавали апеляцiї\", - переконаний Павловський.

Невідомі обстріляли будинок кандидата в депутати від «Батьківщини»

Сьогодні вночі в с. Ільниця Іршавського району Закарпатської області невідомі обстріляли будинок голови первинної організації партії «Батьківщина», депутата трьох скликань та кандидата в депутати до сільської ради Івана Капітана.
 
За словами Капітана, ввечері він почув брязкіт скла. Вийшовши на подвір’я, побачив два маленьких отвори від куль у віконному склі, а також в дерев‘яних віконних рамах.
 
Після цього він викликав міліцію, однак правоохоронці тільки взяли пояснення, навіть не оглянувши місце злочину.
 
Сам Іван Капітан пов‘язує замах на своє життя з наближення виборів.
 
«Все це пов‘язано з виборами, однак вони мене не залякають», – наголосив Іван Капітан.
 
Партія «Батьківщина» розцінює напад на керівника своєї первинної організації під час виборчої кампанії до місцевих рад як продовження залякувань і репресій проти опозиції із застосуванням брутальних бандитських методів.
 
Ми вимагаємо від президента Януковича, Генеральної прокуратури і всіх силових структур негайно провести об’єктивне розслідування з приводу нападу на кандидата у депутати від партії «Батьківщина».

Юлія Тимошенко перебуває з робочою поїздкою на Дніпропетровщині

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко перебуває з робочою поїздкою у Дніпропетровській області. Програмою поїздки передбачено зустріч з підприємцями Дніпропетровська, прес-конференція для обласних засобів масової інформації, а також запис інтерв’ю для кількох телеканалів міста та області, повідомляє персональний сайт Юлії Тимошенко.