Новини

У Хмельницькому друкують «зайві» бюлетені
Хмельницька обласна виборча комісія зафіксувала факт виготовлення 1 200 зайвих бюлетенів. Хмельницькою ОВК  було організовано цілодобове чергування на фірмі,  що отримала  замовлення на друк виборчих бюлетенів по виборах  до Хмельницької обласної ради. Під час такого чергування  представник ОВК від «ВО «Батьківщина» Володимир Шинкарук   виявив  виготовлені додаткові бюлетені у кількості  1200 штук.   «Знахідку» здано на відповідальне збереження  для знищення по акту, а на підприємстві вжито  заходів по недопущенню повторення подібних випадків.   Тим часом  на засіданні  Хмельницької обласної  комісії  вже  затверджено текст звернення до прокурора області  щодо заходів прокурорського реагування.

Януковича у Рівному зустріли криками "Ганьба"
Сотні рівнян прийшли під стіни Рівненської облдержадміністрації аби висловити свій протест приїзду Президента Януковича. Прихильники Комітету національного порятунку України у Рівненській області, зокрема, й активісти партії «ВО «Батьківщина»  ще задовго до приїзду Януковича у Рівне розпочали пікетування будівлі облдержадміністрації. Мітингувальники тримали прапори та плакати з написами «Рівне проти Януковича», «Янукович руйнує Україну» і скандували «Ганьба!» Перед опозиціонерами стіною вистроїлись співробітники МВС, СБУ і не дозволяли ні на метр наблизитися до адмінбудівлі. Причому група людей з прапорами Партії регіонів намагалася собою затулити від очей Януковича протестуючих. Правоохоронці намагались знищити плакати, з якими рівняни зустрічали Гаранта. Зокрема, було зламано вудку з прапором «Батьківщини», яку тримала активістка партії, кандидат у депутати до Рівненської міської ради Євгенія Ніколайчук.

Остап Семерак: Влада обкладає підприємців новим податком

Прийнятим вчора у першому читані законопроектом про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо врегулювання питання оплати одноразової відпустки у зв'язку з усиновленням дитини) уряд Азарова перекладає на плечі підприємців свій обов’язок допомагати сім’ям, які усиновлюють дітей. Про це заявив член бюджетного комітету парламенту, народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Остап Семерак. «Законопроектом передбачається перекласти фінансове навантаження з оплати 56 днів відпустки на підприємство або фізичну особу, в якої працює людина, що усиновлює дитину. Тобто оплата відбуватиметься за рахунок підприємця, а не з державного бюджету, хоча коли дитину забирають із дитячого закладу, то держава зменшує свої видатки – вона більше не платить за утримання цієї дитини», – зазначив опозиційний міністр. «Партія регіонів і президент Янукович обіцяли максимальну допомогу сім’ям, дітям, у т.ч. родинам, які усиновлюють дітей, розповідали про те, що вони будуть створювати умови для покращення їхнього життя, а натомість ми отримуємо черговий податок на підприємців», – сказав народний депутат. Він відзначив, що фракція «БЮТ-Батьківщина» не голосувала за цей законопроект і категорично виступає проти такого підходу, оскільки «в часи фінансової кризи додатково навантажувати підприємця, перекладаючи свої обов’язки на чужі руки – це блюзнірська позиція нинішньої влади».