Новини

«Велика політика» з Кисельовим виконує всі забаганки влади

Другий тиждень поспіль влада влаштовує висмоктані з пальця спеціальні події для їхнього обговорення у програмі «Велика політика…».
 
Минулого тижня чорнопіарівська провокація американських псевдоаудиторів настільки «зацікавила» власника телеканалу та голову СБУ пана Хорошковського, що ведучий «Великої політики» Євген Кисельов терміново змінив свою думку щодо недоцільності запрошення на програму Юлії Тимошенко.
 
Як і варто було очікувати, в продовження теми сьогодні до мікрофону підводять голову Контрольно-ревізійного управління Петра Андрєєва, який у своєму звіті лише переповів те, що тиждень тому за мільйони бюджетних грошей накопали в українському Інтернеті так звані аудитори.
 
В БЮТ поділяють теорію Євгена Кисельова про те, що «Велика політика» не концерт по заявках. Але оскільки на практиці це таки концерт, де адміністрація президента регулярно замовляє номери, то ведучий мав би дозволити висловлювати побажання й іншим «глядачам». Якщо, звичайно, він хоче виглядати як професійний журналіст, а не штатний конферанс’є влади.
 
Відтак, прес-служба уповноважена заявити: БЮТ готовий надати у розпорядження Євгена Кисельова одного із ключових спікерів Блоку, який дасть достойні відповіді на всі питання, які до цієї політичної сили має пан Андрєєв.

Арсен Аваков нагадав Януковичу про обіцяні чесні вибори
Голова Харківської обласної організації партії «Батьківщина», кандидат на пост мера Харкова Арсен Аваков звернувся до президента України Віктора Януковича з листом щодо нападу групи невідомих на агітаторів «Батьківщини» Моріку Ляшенко і Валентину Васильченко. У своєму листі Арсен Аваков звертає увагу Януковича на неодноразові останнім часом обіцянки провести в країні чесні і прозорі вибори в органи місцевого самоврядування. Тим часом, на думку лідера харківської «Батьківщини», сьогодні виборчий процес проходить під тиском на представників згаданої партії: розгром агітаційних наметів, напад на прибічників партії, їх переслідування на місці роботи красномовно кажуть про те, що обіцянки, дані президентом України громадянам країни, не лише повністю ігноруються на місцевому рівні, але і відверто саботуються владою Харкова і області. Як пише в своєму листі на ім'я Януковича Арсен Аваков, жорстоке побиття 68-річної Моріки Ляшенко красномовно вказує на існування в місті спеціально створених організованих злочинних груп, метою яких є перешкодити людям скористатися Конституційним правом вільного волевиявлення шляхом залякування і застосування до них методів фізичного тиску. «Викликає тривогу той факт, що правоохоронні органи оперативно не реагують на вчинені злочини, не застосовують невідкладних заходів з фіксації їх слідів і розшуку злочинців», - зазначає в своєму листі лідер обласної організації «Батьківщини». Арсен Аваков звертає увагу президента країни на обурюючий факт – місце злочину в разі нападу невідомих молодчиків в масках камуфляжів на Моріку Ляшенко було обстежене працівниками міліції лише за декілька годин після здійснення нападу і лише після наполегливих вимог адвоката літньої жінки. «Звертаюся до Вас, як до Гаранта Конституції і прошу забезпечити рівні умови і можливості участі у виборах різних суб'єктів виборчого процесу, вжити невідкладних заходів з розкриття правоохоронними органами злочинів, пов'язаних з нападом на вказаних осіб, встановлення і покарання їх організаторів і замовників», - йдеться у зверненні Арсена Авакова.

Вибори без «Батьківщини» на Львівщині мають бути визнані недійсними – Роман Ілик
Львівська обласна оргагізація партії «Батьківщина» апелюватиме до європейської та світової спільноти не визнавати вибори до Львівської обласної ради, якщо до виборчого процесу не буде допущено партію Юлії Тимошенко. Про це сьогодні заявив голова Львівської обласної організації партії "Батьківщина" Роман Ілик. «Сьогодні Президент дав багато обіцянок авторитетним міжнародним організаціям про те, що місцеві вибори в Україні пройдуть чесно і прозоро. У той же час влада цинічно краде право голосу у сотень тисяч виборців Львівщини, які 31 жовтня хочуть проголосувати за «Батьківщину». Недопущення партії Юлії Тимошенко до виборчого процесу на Львівщині відбувається всупереч нормам законів та Конституції України, а тому є усі законні підстави визнати вибори до Львівської обласної ради недійсними», - зазначив лідер Львівської обласної організації партії «Батьківщини» Роман Ілик. Сьогодні вранці Головне управління юстиції у Львівській області після чотирьох місяців зволікань нарешті взяло до відома інформацію про зміну керівника обласного осередку «Батьківщини» та видало наказ, згідно з яким прізвище нового голови партії Романа Ілика внесене у держреєстр. Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко та голова ЛОПО «Батьківщини» Роман Ілик повторно звернулись в обласну ТВК із заявами з вимогою усунути від виборчого процесу незрозумілі списки за підписом І.Деньковича, якого кілька місяців тому виключено з партії. Також «Батьківщина» усіма законними способами вимагає взяти до відома справжні списки «Батьківщини», завірені єдиним легітимним головою партійної організації Романом Іликом. «Ми сьогодні звертаємось насамперед до влади та персонально Президента – це великий злочин красти право голосу у виборців Львівщини. Дайте можливість виборцям проголосувати за «Батьківщину». Зрештою, виконайте обіцянки про чесні місцеві вибори, які так гучно роздаєте під час закордонних візитів та на міжнародних зустрічах. У разі невиконання ваших же обіцянок, вибори до Львівської обласної ради мають бути визнані не дійсними», - зауважив Роман Ілик. За його словами, якщо влада не поверне справжню «Батьківщину» виборцям Львівщини, учорашню зустріч Президента з головами ОДА можна назвати не інакше як фарсом та показовим шоу перед світовою спільнотою.

Чотирирічний судовий процес між Черновецьким та Миколою Томенком завершився на користь Томенка

Верховний Суд України відхилив касаційну скаргу Київського міського голови Леоніда Черновецького до заступника Голови Верховної Ради Миколи Томенка стосовно захисту ділової репутації та поширення недостовірної інформації.
 
Нагадаємо, 3 листопада 2006 року під час свого виступу народний депутат України Микола Томенко звернув увагу на те, що родина та близькі родичі мера Києва Леоніда Черновецького контролюють всі земельні питання, впливають на комунальні підприємства міста тощо.
 
Згідно цього, Микола Томенко зробив висновок, що «на сьогоднішній день в місті Києві, щоб зайняти будь-яку посаду, треба буде належати до або родини Черновецького, або родини Супруненків чи родини Комарницьких .... це мовою закону називається … політичною корупцією».
 
Натомість, Леонід Черновецький звернувся до суду з вимогою визнати цю інформацію недостовірною та зазначив, що після поширення цієї інформації «довіра та повага людей до мене та моєї родини знаходяться під загрозою, отже честь та гідність моя особиста та моєї родини заплямована».
 
Як відомо, рішенням Оболонського районного суду м.Києва (від 21 лютого 2007р.) в задоволенні позовних вимог Л.Черновецькому було відмовлено. Також у задоволенні позовних вимог відмовив йому і Апеляційний суд м.Києва (рішення від 19 листопада 2007). Остаточне ж рішення у цій справі, що тягнулася майже чотири роки, поставив Верховний Суд, який касаційну скаргу Л.Черновецького відхилив.
 
Коментуючи рішення суду, Микола Томенко назвав його важливим та показовим, як прецедент у суспільній дискусії стосовно діяльності посадових осіб та політиків.
 
Він повідомив, що передав копії матеріалів народному депутату Ю.Буту та журналістці «5 каналу» О.Сніцарчук, оскільки «вони (матеріали) створили прецедент для суддівського розгляду подібних справ».
 
Микола Томенко пояснив, що, зокрема, у рішенні суду зазначено: «позивач є політиком та публічною особою, тому відкритий для суворої критики і пильного нагляду громадськості й межа допустимої критики щодо такої особи є значно ширшою».
 
У рішенні також зазначається, що, відповідач, як народний депутат «відповідно до наданих йому законом повноважень в процесі обговорення питання висловив свою думку щодо серйозної проблеми, яка останнім часом є предметом обговорення суспільства, експертів і політологів та яка склалася у Київській міській раді… Метою виступу відповідача було привернення уваги народних депутатів та громадськості до серйозної проблеми».
 
Микола Томенко також назвав символічним, що сьогодні, практично чотири роки по тому питання корупції у місті Києві, яка була сформована так званою молодою командою Л.Черновецького, є предметом розгляду правоохоронних органів та судових рішень. Він нагадав, що лише днями Господарський суд Києва прийняв рішення про повернення міській громаді частки «Київміськбуду», яка, за твердженнями ЗМІ, належала фірмам зятя Леоніда Черновецького О.Супруненка.
 
Підсумовуючи, Микола Томенко висловив задоволення, що чотирирічна судова тяганина підтвердила правильність його дій, якими він привернув увагу до необхідності боротьби з корупцією у столиці, що склалася з приходом до влади Л.Черновецького.
 
Політик також зазначив, що вважає це рішення корисним для розгляду та тлумачення інших подібних ситуацій, зокрема, ситуацію з позовом народного депутата Ю.Бута до журналістки «5 каналу».

У Херсоні представників «Батьківщини» намагаються усунути від роботи в ТВК
Херсонська міська виборча комісія намагається у будь-який спосіб вивести зі свого складу представника «Батьківщини», фахового юриста Дмитра Ільченка. Члени комісії відкрито заявляють, що основною причиною їхніх дій є чисельні скарги та позови до суду, якими члени ТВК від «Батьківщини» боряться з протиправними діями провладної більшості в комісії. На разі на розгляді судів відразу декілька справ про порушення чинного законодавства членами Херсонської ТВК. Так на місцевих виборах 2010 року до складу територіальних виборчих комісій міст та районів Херсонської області по квоті Блоку Юлії Тимошенко включено представників Української соціал-демократичної партії (УСДП), які за свідченнями керівників районних (міських) партійних організацій УСДП ними не висувалися. Є достовірна інформація, що районні (міські) організації УСДП не висували своїх представників в Білозерці, Верхньому Рогачику, Голій Пристані, Каланчаку, Новій Каховці, Нижніх Сірогозах. Більше того члени територіальної виборчої комісії від УСДП у Верхньорогачицькому районі визнають, що не знають про таку партію як УСДП, а членом ТВК від УСДП в Білозерці є представник Партії Регіонів. Тобто  в складі територіальних виборчих комісій присутні люди, які невідомо ким висунені та не представляють в територіальній виборчії комісії Блок Юлії Тимошенко, по квоті якого вони представлені. Саме ці люди призвані вирішувати долю майбутнього місцевого самоврядування на Херсонщині, бо більшість з них отримали посади в керівному складі ТВК. Центральна виборча комісія жодним чином не відреагувала на звернення народного депутата України Юрія Одарченка щодо не легітимності висунення цих осіб. Тож Юрій Одарченко змушений звернутися до Генеральної Прокуратури та міжнародних інституцій (ОБСЄ) по бездіяльності Центральної виборчої комісії при формуванні територіальних виборчих комісії по неперевіреним поданням. Паралельно юристами обласної партійної організації ВО «Батьківщина» подано позов до суду на дії та бездіяльність ЦВК. Подання до міської територіальної виборчої комісії міста Херсону було підписано керівником Херсонської міської партійної організації УСДП Пашкульським О.Г. Але за інформацією Головного управління юстиції в Херсонській області міську партійну організацію УСДП очолює зовсім інша особа. Такі факти були оприлюднені на засіданні міської територіальної виборчої комісії міста Херсона. Відповідні звернення спрямовані до ЦВК та до Прокуратури. Але жодного реагування на такі порушення не було. Член ЦВК Олександр Чупахін одноосібно відповідає на всі звернення опозиційних сил відмовами.